about

EST. 2020 – STRIKE A PAUSE is een conscious life & style blog opgericht door Jill Martin. Een digitaal fashion magazine om inspiratie op te doen over conscious fashion. Een blog anders dan anderen voor (toekomstige) fair fashionista’s met een liefde voor fashion en alles wat écht mooi is.

FOUNDING EDITOR STRIKE A PAUSE.

HALLO, IK BEN JILL.

Fashion is my passion. Al van jongs af ben ik gefascineerd door mode. En ik droom al jaren van een job bij een fancy magazine als Vogue. Mijn liefde voor mode heb ik van mijn grootmoeder. Ik herinner me nog goed haar prachtige outfits, uitbundige juwelen en perfecte manicure. Terwijl ik mijn liefde voor de natuur van mijn grootvader erfde die gepassioneerd Bloemist van beroep was.

In 2013 startte ik mijn eerste modeblog waarna succesvolle samenwerkingen met verschillende merken en PR bureaus volgden. Maar een paar jaar later voelde ik mij totaal niet meer goed bij het schaamteloos promoten van fast fashion, dieronvriendelijke cosmetica etc. Al gauw ontdekte ik dat een bewustere levensstijl zoveel meer dan ‘geitenwollensokken’ is. Ik transformeerde van shopping queen naar fair fashionista.

“Make ethical choices in what we buy, do, and watch. In a consumer-driven society our individual choices, used collectively for the good of animals and nature, can change the world faster than laws.”

MARC BEKOFF

In 2020 volgde ik een mode opleiding aan het Institut Français de la Mode en een opleiding ‘Fashion & Sustainability’ aan het London College of Fashion. Hierdoor werd het voor mij nog duidelijker dat er dringend iets in de (mode)wereld moet veranderen. Met STRIKE A PAUSE hoop ik alvast een klein verschil te kunnen maken.

Voor vragen of duurzame (duh) samenwerkingen, mail naar: contact@strikeapause.com

Liefs,
Jill Martin